Jaro a detoxikace

02. 03. 2021, 17:48

Jaro a detoxikace

Jaro je svělý čas k detoxikaci a očistě našeho těla. Podle učení pěti elementů se od konce února ocitáme v elementu DŘEVA.

Je vhodné se v tomto období zaměřit na žlučník a játra a jejich energetické dráhy. Pokud jsou tyto orgány v disharmonii, můžete mít problémy s očima či nehty. Dráha jater a žlučníku je oslabována nevhodnou stravou a stresem. Symptomy nerovnováhy jsou různé, a to fyzické i psychické. Je tedy důležité v tomto období se zaměřit na potraviny, které konzumujeme a naučit se odbourávat nahromaděný stres.
 

Jak na to?

Rozhodně se zaměřit na stravu a životní styl. Protože právě v žaludku a ve střevech vše začíná.

V tomto obodbí je dobré směřovat svou pozornost na odlehčení stravy, omezení lepku, vyřazení nebo alespoň výrazné omezení masa a také zvýšení pohybu a pobytu na čerstvém vzduchu.

Víte, že k detoxikaci vám mohou pomoci éterické oleje?
Zařaďte do svého každodenního rituálu vdechování éterických olejů, koupele nebo aromamasáže. Všemi třemi způsoby se éterický olej dostává do krve, kde si najde hlavní problém a účinkuje přesně v místě, kde je to potřeba. Pracovat v těle může až několik hodin a poté se z těla začne přirozeně vylučovat.

 

 


Inhalace

Podpořit detoxikaci a očistu těla můžete během dne tak, že do své aromalampy nebo difuzéru nakapete cca 4 kapky  vhodného éterického oleje, či jeho směsi.

Může to být například bergamot, citron, grep, heřmánek, levandule, pomeranč nebo mandarinka.

Ze směsí vhodných do aromalampy můžete vyzkoušet třeba tu, která je proti smutné náladě, kdy použijete 2 kapky pomeranče, 1 kapku bergamotu a 1 kapku levandule.

 

 

Nápoje, koření a bylinkové čaje

Bobkový list, bazalka, máta, rozmarýn, měsíček, pampeliška, zeměžluč - tělo posílují a čistí. Máta navíc zklidňuje trávení.

Heřmánek čistí játra a lékořice je harmonizuje a vyživuje. Ostropestřec, sedmikráskový čaj, či jeřáb ptačí jsou také skvělými pomocníky při očistě jater.

Nebo zkuste zařadit k detoxu spirulínu.
Sinice a řasy omlazují tkáně jater a zbavují je jedů.

 
 

 

Aromamasáže

Taková aromamasáž je asi nejlepším způsobem jak aplikovat éterické oleje a taky, kdo by se dnes nechtěl nechat rozmazlovat voňavou masáží. V dnešní nekontaktní době jsou léčivé dotyky přímo žádané a zázračné. Dotyk rukou léčí a pohladí nejen tělo, ale i duši.

Pokud si chcete vytvořit vlastní směs, zkuste skvělou masážní směs na urovnání vztahů ke svým blizkým a k harmonizaci příliš rozbouřených emocí:

  • do 20 ml rostlinného oleje kápněte 2 kapky jasmínu, 2 kapky bergamotu a 2 kapky levandule


Opět můžete sáhnout po hotovém produktu, jako je náš aromaterapeutický tělový olej VOLNÁ.

Uvolňuje energetické dráhy, rozpouští bolky v těle a má skvělé detoxikační a čistící účinky.

 

Koupele

Co se týče koupelí, nikdy nekapejte éterické oleje přímo do vody, protože jsou ve vodě nerozpustné. Zůstanou plavat na hladině a při kontaktu s kůží ji mohou podráždit i popálit.

Éterické oleje si nejdříve nakapejte do rostlinného oleje např. olivového, nebo můžete použít i tučnou smetanu.

K detoxikaci organismu můžete vyzkoušet například tuto koupel:

  • do 20 ml rostlinného oleje kápněte 2 kapky grepu, 2 kapky citrónu a 2 kapky levandule

Pro děti do 12 let použijte poloviční množství éterických olejů a můžete zkusit vyměnit citron za mandarinku, která rozvíjí dětskou hravost a tvořivost, děti ji prostě milují.

 

Nebo můžete sáhnout po již hotovém produktu Maat, a to koupelové soli DETOXIKACE. Ta za pomoci éterických olejů zeleného čaje, grepu, citrónu, spolu s detoxikačními látkami jako je mořská řasa a zelený čaj, očistí vaše tělo od nežádoucích a škodlivých látek. Tělu dodá chybějící eneregii a povzbudí lymfatický systém. Stačí tak napustit horkou vanu a přidat cca 4 lžíce této směsi.

Stejně tak můžete využít náš koupelový olej VOLNÁ, který vám zajistí očistu těla i duše. Smíchejte 2 lžíce tohoto oleje, s 2 lžícemi medu a 2 lžícemi mléka a připravte si luxusní lázeň jako královna Kleopatra.

Takové koupele vám pomohou s detoxikací a uvolněním drah potřebných orgánů.

Komentáře

Diskuze je prázdná.